Az agrártáj változásai az egyedi viselkedés tükrében

A Magyar Biológiai Társaság Környezet- és Természetvédelmi Szakosztálya és az MTA Debreceni Akadémiai Bizottsága Környezettudományi Szakbizottságának Populációbiológiai Munkacsoportja 2004-ben másodízben rendezi meg a Magyar Természetvédelmi Biológiai Konferenciát. A rendezvény célja, hogy áttekintést nyújtson a mezőgazdálkodásnak az élő környezetre gyakorolt hatásáról, amely az alkalmazott gazdálkodási módtól függően csökkentheti vagy növelheti az agrártáj biológiai sokféleségét. Mivel a biodiverzitás változása a növények és állatok egyedi válaszaiból adódik össze, fontos, hogy megértsük az egyes mezőgazdálkodási tevékenységeknek az élőlények viselkedésére gyakorolt hatását.

A konferencia szűk körű lesz, ezért csak korlátozott számban tud jelentkezőket fogadni. A konferencia témaválasztása, és a rendezvény szűkkörű, workshop-jellege is megfelel az I. MTBK-n a résztvevők körében végzett kérdőíves felmérés tapasztalatainak.

A rendezvény lebonyolításával kapcsolatosan számos észrevételt fogalmaztak meg az érdeklődők és a szakma képviselői. A félreértéseket egy levélben kívántuk meg eloszlatni, melyet itt olvashat el.

Bővebb felvilágosításért keresse a szervezőket.

Visszatérés az MTBK főlapjára.

 

Honlapunkat 800*600-as felbontáshoz és Internet Explorer böngészőhöz optimalizáltuk. Utolsó módosítás: 2005-03-10.